minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Blomsterutställning och Folknykterhetens dag på Skansen

Publicerad 2023-05-31 21:34:04 i Allmänt,

Denna Skärtorsdag begav vi oss alla fyra till Skansen. Kom tidigt dit varför vi promenerade genom Stadskvarteren. Krukmakeriet har tillverkat en ny kruka som de gjorde reklam för och passar för pelargoner varför jag tittade på den. Gillade dock inte formen och den är ganska dyr varför jag avstod från att köpa den. Dags för oss att gå till Godtemplarhuset. Där träffade vi föreningsmedlemmar och medlemmar i Nykterhetshistoriska sällskapet. Vi som var där fick lyssna på husets historia och en dockas historia om kringresande nykterister.
Sedan åt vi vår medhavda matsäck och satt och pratade en stund. Dotter och dotterdotter gick iväg för att titta på djuren på Skansen. Några av oss andra gick först till Bergsmansgården och tittade. Vackra målningar. Vi fortsatte sedan till Skogaholms herrgård. Där var det blomsterutställning. Förutom att herrgården är vacker var det vackra blomsteruppsättningar.
Tittade även in i herrgårdens kök som är belägen i ett hus vid sidan av. Nu var vi fikasugna varför vi fikade. Petissans café hade servering ute på gårdsplanen utanför herrgården. Jag drack te och åt en bit hallonpaj, gott. Gick sedan vidare till statarlängan och tittade. Efter detta skildes våra vägar. Flickorna anslöt sig till oss, de hade fått se många djur och barnbarnet var mycket nöjt. De var dock glassugna varför vi åt varsin glass innan vi påbörjade färden hem. När vi kom till Gustavsberg beställde vi pizza på pizzerian och tog med oss hem till middag. Ätit middag och diskat några maskiner med disk. En stunds TV-tittande innan vi sov.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela