minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Sista dagen i Wien, möbelmuseum mm

Publicerad 2016-05-31 22:19:12 i Allmänt,

Idag när vi vaknade möttes vi av regn. Detta gjorde att när frukosten var avklarad och packningen packad åkte vi med tunnelbanan till snabbtågsstationen där tåget ut till flygplatsen utgår ifrån. Där checkade vi in vårt bagage. Sedan for vi vidare med tunnelbanan till ett möbelmuseum. Hade inte förstått att det var så stort, tre våningar med möbler och en specialutställning om kejsare Frans Josef med anledning av att det är 100 år sedan han dog.
 
Nästan ett helt våningsplan bestod av möbler man använt vid filminspelning av kejsarinnan Elisabeths liv, vid smeknamn Sissi. På vissa ställen var det uppställt som de spelades in i, andra såg ut som förråd:
 
När vi tittat klart handlade vi frimärken och postade vykorten. Efter detta åt vi lunch och sedan var det dags att påbörja hemfärden till Sverige.
 
Vi kunde konstatera att efter dessa dagar kan vi mycket av Österrikes historia och om kejsarfamiljen och dess förgreningar. Mycket nöjd med vår minisemester.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela