minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Gamla tapeter, lunchkonsert i Engelbrektskyrkan

Publicerad 2023-01-31 09:52:48 i Allmänt,

Renoveringen av köket fortsätter. När det rivs har gamla tapeter också blivit synliga, intressant att följa vad som funnits förut i huset.
Den här tapeten med bård var troligtvis den första som fanns i huset.
Denna tapet satt nog i huset någon gång på 1980-talet.
Ytterligare bild på tapet som funnits i köket.
Denna bild visar i överdelen på fotot den som jag misstänker var tapet två i huset och den undre den tapet som nu satt uppe. Lagom till lunch åkte maken och jag in till Engelbrektskyrkan för att delta i dagens lunchkonsert. Föreningsmedlem B kom också dit. Vi köpte och åt varsin lunchmacka och lyssnade på Kristina Hammarström, mezzosopran, Laura Orostica, sopran och Bengt Eklund, cembalo. Recitativ och arior från operan Hercules fick vi lyssna på. Inte varje dag någon av oss lyssnar på opera, men lyssningsbart förstås. I kyrkan hänger också just nu utställt gamla skolplanscher med bibliska motiv, vilka vi gick runt och tittade på.
Därefter åkte maken och jag via Biltema och köpte en kokplatta. Tanken var att vi skulle använda den vi hade i sjöstugan, men det visade sig att ena plattans termostat inte fungerade utan var ständigt varm. Så här ser nu vårt provisoriska kök ut.
Till detta har vi också microvågsugnen och kombiugnen, vilket gör att vi klarar matlagningen. Det enda vi undviker är att steka mat.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela