minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Tollare folkhögskola 70 år

Publicerad 2022-08-31 08:18:57 i Allmänt,

Denna eftermiddag tog jag bilen till föreningsmedlemmen L som bor i Saltsjö-Boo. Tillsammans gick vi ner till Tollare folkhögskola. Skolan firar idag 70 år. Vi hälsades välkomna och blev bjudna på tårta.
Tyvärr hängde regnet i luften varför vi fick sitta inne i matsalen och fika. Efter detta samling i storstugan. Där pratade Staffan Hübinette om folkbildningens roll då och i framtiden. Intressant att få höra detta och sedan fick vi deltagare sätta oss i grupper och diskutera framtiden för vår folkhögskola. Därefter var det en stund innan middagen. Då valde vi att gå till kägelbanan. Där prövade jag på att rulla käglor. Roligt. Klockan hade nu blivit dags att gå till matsalen. Blev serverade en trerätters middag, mycket gott. Pratat och umgåtts. Sedan blev vi bjudna på underhållning av Mats Höjer. Jag har träffat honom förut när jag gick på skolan. Hans pappa Björn var då rektor på skolan. Mats sjöng visor skrivna av honom och hans far. Berättade också olika händelser knutna till folkhögskolan. När underhållningen var slut brutit upp, tackat för mig, hämtat bilen och åkt hem efter en trevlig eftermiddag och kväll.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela