minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Alla helgons dag 31 oktober 2015

Publicerad 2015-10-31 19:06:37 i Allmänt,

Denna helg är vi i sommarhuset i Småland. Då det är alla helgons dag var det självklart att åka och besöka släktens gravar häromkring.
 
Förberedd inför dagens besök på gravarna:
 
 
Vi började med att åka till Skogskyrkogården i Kalmar där mina föräldrar vilar. Där träffade jag min bror och hans dotter, tillika min guddotter. Vi la krans och tände lyktan samt sände en tanke till våra föräldrar. Sedan fortsatte vi till Skogskapellet. Där deltog vi i musikandakt. Mycket trevligt med musik och minnesvärda ord. Jag är ju dessutom gudmor och detta är ett enkelt sätt att förmedla vår tro till henne. Musikandakt är lagom lång när man är liten och inte orkar delta i en hel gudstjänst dessutom.
 
Sedan sa vi adjö till min bror och hans dotter. Fortsatte att besöka gravarna på Norra kyrkogården, det blev totalt sex gravar och tankar till dem som vilade där.
 
Fortsatte sedan till Bäckebo kyrka och dess kyrkogård. Där vilar min ena faster med make. Tände även ljus för dem.
 
Färden gick vidare till Kråksmåla. Första stoppet blev på gamla kyrkogården. Där besökte vi min andra faster med makes grav och tände ljus för dem också givetvis. Har en tredje faster men hon vilar med sin make i minneslund på Solna norra begravningsplats.
 
Efter detta vidare till nya kyrkogården där min farmor och farfar vilar. Där la vi den andra kransen samt tände ett ljus för dem.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela