minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Bistick och tomatskörd

Publicerad 2020-08-31 19:55:08 i Allmänt,

Tomatplantorna har växt sig stora och höga samt börjat mogna. Vi har skördat en del tomater. Dock lite undrande över varför en del blir avlånga och en del runda, de växer ju på samma planta.
På kvällen när jag satte på TV:n stack det till i foten, som om jag klivit på en glasbit, mycket obehagligt. Upptäckte då att jag klivit på en mycket stor slö geting, mattan är mönstrad och det var skymning i rummet. Ropade på maken och informerade om vad som hänt. Därefter tog jag det säkra före det osäkra och ringde 1177 för att få råd. Då sjuksköterskan hörde hur jag reagerade på bisticket jag fick för drygt 20 år sedan och att jag har astma och allergi rekommenderade hon mig att åka in till Nacka närakut. Maken fick skjutsa mig och sedan vänta när jag gick. Fick ju inte gå in på en gång utan fick frågan om jag kände mig frisk och sjuksköterskor utanför tog temperaturen, 36,8, godkänd och fick gå in. Blev satt i ett undersökningsrum, kontroll av blodtryck, puls och syresättning av blodet. Blodtryck och puls förhöjt, gissar på att det berodde på smärtan i foten. Trampdynan uppsvullnad. Blev undersökt av läkare och fick tio tabletter Betapred innan jag blev hemskickad. Allt var klart på en timme. Eftersom jag fått kortison och foten värkte kunde jag inte somna inatt förrän på småtimmarna då värken avtagit och svullnaden nästan gått ner helt.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela