minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Semesterdagar i London

Publicerad 2016-10-31 06:02:00 i Allmänt,

Efter att maken och jag landat i London beslöt vi oss för att promenera från station Paddington till hotellet, kändes skönt efter att ha suttit still under några timmar på flyget. Jag kunde konstatera att vägarna hemma är bättre underhållna och mer promenadvänliga med rullväska, här blev det lite stopp då och då pga ojämnheter, men Londonvädret visade sig från sin bästa sida och vi kom fram till hotellet som planerat.
 
På vägen till hotellet gick vi förbi ett hus som man höll på att renovera och där utanför hängde denna skylt. Jag reagerade, det står män på skylten, är det inga kvinnor som jobbar som byggarbetare i London? Eller är det jag som är dålig på språk och man ska tolka det som både män och kvinnor jobbar här? Engelskan kanske borde införa hen?
 
Det var egentligen inte tid för incheckning på hotellet, men de hade ett rum ledigt som vi kunde få. Vi tackade ja och installerade oss.
 
För våra dagar här i London hade vi inte något exakt planerat schema utan endast några platser som vi bestämt oss för att vi verkligen ville se. Detta innebar att när vi hade installerat oss begav vi oss ut på stan. Första stoppet blev varuhuset Selfridges, vilket vi efter att ha följt serien bestämt oss för att se. Det första vi såg där var utsidan och dess julskyltning som fanns till beskådande. Den var verkligen bra, här får NK se sig besegrade, i alla fall om jag jämför föregående år. Temat hos Selfridges var disco. Här ett av skyltfönsterna:
Då vi var på Selfridges var det lunchdags varför vi gick upp till deras restaurangdel och bestämde oss för att beställa varsin soppa, jag valde tomatsoppa:
Gott, men slog inte tomatsoppan i Skåne i somras. Prislapparna på Selfridges, förutom lunch, var inte i min prisklass.
 
Mätta fortsatte vi vandra Oxford street. Nästa stopp blev varuhuset John Lewis. Där var priserna mer humana. Vi tittade extra noga på julsakerna, men handlade inget där idag. Men längst ner har de ett café som vi besökte eftersom nu var det dags för fika tyckte vi. Vi kunde inte motstå utan tog deras Afternoon tea. Så här kom fatet in till oss:
Numera finns det tydligen även en liten paj, detta var inget som vi mindes sedan förra gången vi var där. Det var mycket prisvärt och gott, 25 pund för två personer.
 
När vi ätit oss mätta vandrade vi tillbaka till hotellet för att vila. Hade tänkt gå ut senare och titta på kvällslivet, men tröttheten, efter att ha stigit upp tidigt på morgonen för att åka hit, tog överhanden och istället vilade vi, planerade lite vad vi ska göra imorgon samt så småningom somnade vi. Tidigt för att vara oss, men förmodligen välbehövligt.
 

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela