minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Evert Taube tolkas av Pävam Tabatvabavi samt Beethovens symfoni nr 7

Publicerad 2023-03-31 08:09:37 i Allmänt,

Efter morgonbestyren åkte maken och jag buss till Nacka Forum och optikern. Där gick vi in och genomgick synundersökning. Båda behöver vi uppdatera våra glasögon varför vi valde ut nya bågar. Nu väntar i alla fall jag med spänning på att de ska bli klara. Då vi var klara där tog vi bussen till Ersta kyrka. Träffade där fyra föreningsmedlemmar. Dagens program var musikern Päyam Tabatyabavi som tolkade Evert Taubes sångskatt. Han spelade själv på sitar och ackompanjerades av pianist Lina Fridblom.
Dags för lunch varför vi intog densamma på Ersta terrassen. En stunds prat hann vi förstås också med innan vi bröt upp. Sedan åkte maken och jag hem. Hemma lagat middag och ätit innan vi återigen begav oss in till stan och Konserthuset. Träffade S och K och gick in och lyssnade på kvällens konsert. Huvudnumret var Ludwig van Beethovens symfoni nr 7. Gästbesök av cellisten Nicolas Alfstaedt som spelade Robert Schumanns cellokonsert. Gillade cellistens extranummer med ett litet stycke, cello för två cellister, som han spelade tillsammans med en av Filharmonikernas cellister. I pausen fika och prat.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela