minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Dag tre på rundresan

Publicerad 2018-09-30 06:10:06 i Allmänt,

Reste söderut från Galways genom stenlandskapet Burren.
Nästa stopp blev Cliffs om mother. Ca 200 meter stupar klipporna lodrätt ner i Atlanten.
Där fanns också ett torn som under en period de engelska damerna besökt och druckit sitt eftermiddags te i. Dock var tornet stängt idag så vi hade inte möjlighet att gå upp i det.
Därefter åkte vi till byn Bunrattly och checkade in på dess hotell. Vi kom dit ganska tidigt på eftermiddagen varför vi hann med att besöka inte bara dess slott utan även folkparken. Jag skulle inte kalla det för folkpark om man direktöversätter ordet utan mer som ett Skansen. Där fanns nämligen som en by samlad med gammal bebyggelse som vi gick runt och tittade i. 
På området bodde också Irländsk varghund.
Vi hann också med att fika. Dock kom vi precis innan stängningsdag varför det inte fanns så mycket att välja på men det blev te och varsin scones.
 
Tillbaka till hotellet och klätt om inför kvällens fest på slottet med underhållning  och mat. Sedan fest på slottet. Det serverades soppa, revbensspjäll, rotfrukter, kyckling och efterrätt, men tror inte efterrätten var tidstypisk. Här i salen avhölls festligheterna.
Några av de som underhöll,
Slottet i nattlig belysning.
Efter festligheterna på slottet var dagen till ända och vi promenerade till hotellet för att sova och vila upp oss inför morgondagen.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela