minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

När planering inte hjälper och oförutsett inträffar

Publicerad 2021-01-31 10:38:31 i Allmänt,

Steg upp, åt frukost, duschade, klädde oss samt packade bilen för dagens övningar. Satte oss i bilen och tyckte att tre timmar för att ta oss till Växjö från sommarhuset borde räcka trots lite snö. Vi har ju fyrhjulsdrift och dubbdäck. Dock visade det sig att vi hade planerat helt fel, borde åkt ännu tidigare. Utanför Braås hade två lastbilar krockat. Vi ställde oss snällt i kö. Enligt navigatorn skulle vi varit framme efter 45 minuter och vi hade nu 80 minuter tills vi skulle vara framme. Hur gör vi? Efter en stund uppstod behov. Steg ur bilen, tittade mig omkring och såg en liten skogsstig strax bakom oss. Under tiden vi stått där var det en lång, lång kö med bilar, mest lastbilar. Plumsade en bit in på skogsvägen och struntade i om någon såg mig. Tanters rumpor har de flesta nog sett tidigare resonerade jag. Åter till bilen och satt där en stund, inget hände. Bestämde mig då för att gå fram till de två männen som det stod räddningstjänsten på och inte jobbade med något då olyckan var längre fram. De ringde och fick beskedet att det tyvärr skulle dröja. Jag sa att vi var på väg till begravning och undrade om de hade en alternativväg. Ja sa den ene, har ni en bra bil med dubbdäck finns det alternativväg om ni kör lite bakåt. Tackade för tipset och vi tog den ena vägen han föreslagit. Vi smög in i kyrkan, de visste att vi skulle komma försent. Vi missade första psalmen men kunde sedan delta i makens fasters begravningsakt. Hann inte med att sätta blomsteruppsättningen framme vid kistan. Istället skickade vi med den hem till hennes dotter att titta på. Begravningskaffet serverades sedan i Evedals friluftsområde. Eftersom det snöat och snöade kunde vi inte ta oss fram till bordet under tak utan vi stod bakom bilarna och blev bjudna på baguett, dryck och kaka.
I alla fall trevligt att träffas, även om tillfället inte var det trevligaste. Vi hade bytt om till varmare kläder och kunde därför stå där en stund och prata. Vi skildes sedan med förhoppningen om att vi kan träffas i sommar. Sedan valde vi en annan väg åter till sommarhuset. Vi körde via Kalmar och i Kalmar stannade vi på Max och gick in och åt innan åter till sommarhuset.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela