minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Katarina kyrka

Publicerad 2016-02-27 09:36:24 i Allmänt,

Igår var det ännu en jobbig dag. Min väninna A-L:s mamma har avlidit i sviterna av bukspottkörtelcancer. Min väninna är enda barnet och hon har levt mycket tajt med sin mamma och pappa. Hennes mamma är både döpt, konfirmerad, gift sig där samt nu fick hon även sin begravningsgudstjänst i denna kyrka. Vi var över 60 personer som tog farväl. Hon blev 83 år gammal. Hon och hennes man fick över 60 år tillsammans, finns nog inte många som i framtiden kommer att kunna slå detta dvs att levt tillsammans med samma person i så många år. Hennes make tog det mycket hårt, vilket är förståeligt.
 
En mycket vacker gudstjänst akt med inslag av solosång och extra orgelmusik följd av minnsesstund i församlingshemmet.
 
Första gången jag träffade A-L var jag inte så glad. Hon hade ju från Stockholm kommit ner till Kalmar och "knyckt" min dåvarande pojkvän. Min dåvarande pojkvän och jag dansade tillsammans i ett lag i Kalmar, A-L dansade i ett lag i Stockholm som vårt folkdanslag hade kontakt med. Dåvarande pojkvän flyttade upp till Stockholms för att plugga där. Jag var kvar i några år till i Kalmar innan jag pga brist på jobb i Kalmar flyttade upp till Stockholm för att jobba där. Eftersom jag var folkdansare började jag även dansa i deras lag. Med tiden upptäckte jag att A-L är en mycket varm och omtänksam människa och vi fann varandras vänskap och jag fick även förmånen att lära känna hennes föräldrar. Har nu alltså fått säga farväl till hennes mamma men jag hoppas vänskapen fortsätter mellan oss och även hennes pappa som nu förlorat sin livskamrat.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela