minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Kårspex, hemresa och punktering

Publicerad 2024-04-04 08:56:32 i Allmänt,

Blev en kort vistelse i Småland denna gång. Maken jobbade en stund ute i trädgården. Jag vattnade alla krukväxter ytterligare en gång då det dröjer ett tag tills vi åker ner nästa gång. Plockade iordning lite inne och lagade lunch till oss. Då vi ätit lunch och diskat packat bilen och börjat resan hem. I höjd med Nyköping signalerade bilen lufttrycksförlust på höger fram varför vi körde in på en mack och fylld på luft. Bilen verkade nöjd med detta och vi fortsatte vår resa. Dock var inte målet direkt hem, utan Täby. Strax innan vi kom fram till Täby protesterade bilen igen. Vi suckade, men parkerade och gick in i Täby centrum för att äta middag. Fick bli Mc Donalds. Då vi ätit hade vi lite tid kvar varför maken åkte och fyllde på mer luft i däcket. Nu håller vi tummarna att däcket håller luften. Vi gick in på Tibble teater och årets kårspex Robin & Marian eller rivaler som tar daler. Hälsade på sonen som är ljudtekniker på spexet. Tittade sedan på showen. De är duktiga, men vi tyckte nog att handlingen var bättre förra året.
Tackat sonen för kvällens föreställning och gått ut till bilen. Tyvärr var däcket helt platt.
Det var bara att ringa efter bilbärgning. Bilbärgaren kom och sa att det förmodligen är pyspunktering. Efter en stunds letande fann han var det var och kunde laga det. Vi blev förstås tacksamma. Han sa att vi kan köra hem på det, men inga längre utflykter. Tur att det är dags att plocka fram och byta till sommardäck nästa vecka. Tackade för hans hjälp och åkte hem. Ruggigt väder, kom hem lite frusna, skönt att få krypa ner i en varm säng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela