minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Årsmöte Ersta konstförening och besök på Ersta museum

Publicerad 2018-02-28 05:24:10 i Allmänt,

Igårkväll var jag på årsmöte på Ersta konstförening. Det började med visning av Erstas museum. Har varit där en gång tidigare i samband med nyinvigningen. Den här gången var det en annan som berättade om museet och därmed också lite nya uppgifter om dess verksamhet.
 
Ersta utbildade diakonissor mellan 1855 till och med 1999. Numera är denna utbildning förlagd till Uppsala.
 
Fastnade för denna monter där man kan se vad som gällde i klädväg under utbildningstiden och hur de var klädda förr till hur man idag är klädd, en enkel grön skjorta med halsband.
 
Efter visningen skulle vi sedan förflyttas från museet till Systervåningen. Dock blev de tre som var kvar sist i museet instängda. Dörren ut verkade på något sätt ha fastnat i kylan. Dörren var olåst, men det gick inte att komma ut. Det slutade med att de fick gå ut genom nödutgången varpå årsmötet kunde genomföras.
 
Tyvärr är det alldeles för få som engagerar sig idag i föreningslivet. Det visade sig att man vid förra årsmötet beslutat sig för att lägga ner verksamheten, vilket jag tycker är synd. Vi är 33 betalande medlemmar, men de har ett mycket varierande och bra program, förutom konstutlottningen en gång om året. Tyvärr har de kvällar det hittills varit program har jag tyvärr varit upptagen. Hoppas på ändring i år. Föreningen kommer i varje fall att bedriva verksamhet året ut, sedan får vi se.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela