minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Hälsat på kusin B med fru M samt bakat

Publicerad 2022-07-31 06:58:51 i Allmänt,

Denna måndag bakat fem sorters kakor. Ja två av dem behövde inte gräddas i ugnen. Jag bakade för första gången i livet Smålandskringlor. Vet att min mamma ofta bakade detta på sommaren då hon tog hand om grädden hon skummade av från mjölken vi köpte på granngården på landet och därefter lät grädden surna. Blev glad över resultatet då de smakade som mammas. Bakade drömmar och lingonkaka. Det som inte behövde bakas i ugn var chokladbollar och dammsugare. Kokade laxen tills imorgon. Plockat fram dukar, servetter, fler utemöbler till morgondagen. Är lite barnslig och senast vi handlade köpte därför en fjäril som ska flyga med hjälp av solen. Placerade den i baljan med pelargoner.
På kvällen for maken och jag till Nybro där min kusin B med fru M bor. Vi hade en trevlig kväll tillsammans med god mat och prat.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela