minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Bohus fästning och träffat väninna med make

Publicerad 2022-04-29 06:04:04 i Allmänt,

Då vi ändå är i Göteborg passade vi på att stanna några dagar extra. Efter en god natts sömn på hotellet och tillika även god frukost kom min väninna A med make B till hotellet. De bor inte långt från hotellet varför de tagit en morgonpromenad. Vi fyra satte oss i vår bil och åkte till Kungälv och Bohus fästning. Där gick vi runt och tittade på fästningen.
Vi kom lagom för att få vara med och se och höra när en kanon avfyrades.
Intressant att se fästningen och man förstår att det varit en viktig försvarspost. Efter besöket där fortsatte vi promenad i Kungälvs gamla bostadskvarter. Bevarade vackra gamla byggnader.
Sedan intog vi lunch på ett café. Därefter satte vi oss i bilen och åkte till väninnan och hennes mans sommarstuga i Askim. Där träffade vi deras dotter med familj. Vi fikade när vi kom dit. Sedan tog vi en promenad ned till stranden. Åter i sommarstuga blev vi bjudna på grillad korv och vi pratade också förstås. Sagt adjö till deras dotter med familj och vi fyra återvände till hotellet. Där parkerat bilen och sedan kort promenad hem till dem. Där fortsatte vi kvällen med prat och fika. Då kvällen led mot sitt slut tackat för en trevlig dag tillsammans och vi promenerade åter till hotellet och la oss och sov.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela