minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Träffat brorsdottern och besökt Kalmar slott

Publicerad 2023-07-31 06:46:10 i Allmänt,

Sommarens utflykt med brorsdottern var egentligen tänkt att vi skulle vandrat ut till Stensö udde och sett på Gustav Vasas monument men det utlovades regn. Vi hämtade upp henne och hennes mamma och hon fick sedan välja om hon ville besöka slottet eller Kalmar läns museum, hon valde slottet. När vi hade parkerat gick vi dock först och tittade på årets sandskulpturer, otroligt vad duktiga de är. Gillade den skulptur som publiken valt ut till vinnare.
Då vi kom till slottet hade det blivit lunchdags varför vi började besöket med att äta lunch på restaurangen. Sedan fick brorsbarnet bestämma vad vi skulle titta på. Hon ville se det dukade bordet vilket vi gick upp och tittade på. På vägen dit gick vi genom paradvåningen och då gick vi förbi den möbel som fortfarande finns kvar på slottet och som sägs vara den äldsta möbeln.
Sedan gick vi igenom i stort sett hela slottet i brorsdotterns takt. Hennes mamma ville se visningen av mörka rum, Västra postejen, där vi fick lära oss mer om de blodbad som ägt rum i Kalmar.
Efter slottsbesöket passade vi på att se konstutställningen med tavlor av Cajsa Stina Åkerström.
Sedan var brorsdottern nöjd med dagen varför vi skjutsade hem dem och maken och jag begav oss åter till sommarhuset.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela