minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Sonen 24 år och besök på Tekniska museet

Publicerad 2016-07-31 23:38:48 i Allmänt,

Sonen fyller år på sommaren vilket har gjort att vi brukar hitta på något att göra då det precis som för barnbarnet inte är många hemma för att fira. I år bestämde vi oss för att besöka Tekniska museet. När vi planerade detta var väderutsikterna regn, men det blev ännu en dag med strålande solsken.
 
Vi gick runt och tittade på allt som fanns att se. Prövade även på olika saker bl a detta vågkraftverk:
Jag fann även en liten godbit för mig att noga beundra, ett dockskåpsskåp i skala 1:12 med dockskåpssaker i, tala om smått att tillverka. Jag beundrar det verkligen.
Det var också visning av modelljärnvägen som finns där:
När vi gick därifrån var "barnen" inspirerade och önskade till nästa år åka till Tom Tits.
 
På kvällen bakade jag sedan Ullas hallon och rabarberkaka med lättvispad grädde utifrån den inspiration som jag och sonen fick kvällen innan när vi såg på Ernst på TV. Sonen gillar inte tårta varför detta var ett bra alternativ. Hade tur också för rabarbern hade förnyat sig och det kommit nya stjälkar vilket gjorde att det inte var gamla träiga att göra kakan på. Hallon har vi också i vårt land.
 
Kakan lät sig väl smakas, ett recept som sparas för att göra fler gånger.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela