minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Broderi och Nykterhetshistoriska sällskapet

Publicerad 2020-01-31 05:58:27 i Allmänt,

Ett par kvinnor ur nykterhetsföreningen tyckte att vi kunde starta upp en sy- och stickgrupp eftersom vi är en del som gillar detta. Nu är det gjort. Tanken är att vi ska träffar en kväll i månaden och handarbeta. Just nu har högsta prio hos mig att bli klart med folkdräktsskjortan. Blev inte så till min jämna födelsedag, tar ett nytt tag och hoppas bli klar med den till Svenska folkdansringens 100-års jubileum i sommar. Alltså var vi sex kvinnor som samlades och handarbetade direkt efter jobbet.
Jag var inte med hela kvällen utan avvek då det senare var möte med Nykterhetshistoriska sällskapet. Mötet ägde rum i samma hus varför jag endast behövde gå två trappor upp. Kvällens programpunkt blev dock ändrad eftersom han som skulle komma och föredra hade fått förhinder. Det var det en ur styrelsen som istället berättade om arbetarrörelsen och nykterhetsrörelsen, hur de gått hand i hand och sedan utvecklats åt olika håll. En stunds paus med fika för den som ville och därefter följde diskussion om programpunkten. Efter detta åkt hem. Blivit tre utekvällar i rad denna vecka varför skönt att gå och lägga sig när jag kom hem.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela