minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Sköldkörteloperation

Publicerad 2020-04-30 12:04:09 i Allmänt,

Då var det klart! Igår efter att ha druckit en liter vatten på morgonen och tagit min allergimedicin fick jag skjuts av maken in till Karolinska i Solna. Där klev jag in på avdelningen. Blev välkomnad av både en sjuksköterska och undersköterska. Visad in till mitt rum och de frågade hur jag mådde, spontana svaret - är rädd. De sa tröstande ord och jag fick klä på mig sjukhuskläder och fick namnlapp runt handleden. Kollad blodtryck, puls och syresättning. Kändes nästan som att komma till ett hotellrum förutom sjukhusdoften. Tänk att det luktar samma oavsett nybyggt eller ej.
Läkaren och ST-läkaren som ska utföra operationen kom upp och pratade med mig. Överläkaren ritade också på min hals där snittet ska läggas. Därefter blev jag uppskjutsad till operation. Stor fin sal och med dagsljus, dock fördraget. Fick lägga mig tillrätta på operationsbordet, så bekvämt som möjligt. Fyra sjuksköterskor var där, två narkosläkare och två kirurger. Sjuksköterskorna berättade vad de skulle göra med mig. Fick andas in syrgas långt ner i lungorna via en mask och sedan satte de i en slang med syrgas i näsborrarna. Narkosläkaren pratade med mig och ställde lite frågor om mitt namn. Insåg efteråt att det var hans sätt att få mig lugn för i nästa sekund sov jag. Blev sedan utskjutsad till en smatt i korridoren där jag vaknade, fast jag kände mig mycket, mycket trött. Nu måste du vakna sa de och jag blev hämtade av två som jobbar på vårdavdelningen. Där klädde jag om till mina egna trosor och fick byta bort operationsskjortan till sjukhusskjorta. De kollat min urinblåsa och sa att jag måste kissa. Bad att få dricka vatten och därefter skulle det säkert gå bra, vill ju inte ha kateter. Mycket riktigt, det gick bra. Fått Alvedon, slötittat på TV och läst mail. Skickat några sms att operationen var klar. Undersköterskan frågade om jag ville ha mat och bestämde mig för champinjonsoppa, som var mycket god! Framåt nio-tiden på kvällen var det som knivar i tungan. Sa då till sjuksköterskan och fick en morfintablett. "Knivarna" försvann, jag blev trött och somnade. Efter denna dagen saknar jag nu högra halvan av min sköldkörtel. Nu får jag vänta i två veckor om knölen var god- eller elakartad.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela