minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Julafton 2022

Publicerad 2022-12-31 06:07:55 i Allmänt,

Nu är dagen här som framförallt barnen längtar efter. Eva är dagens namnsdags namn vilket innebär att jag har namnsdag då det är ett av mina tre förnamn. Maken grattade med en chokladkartong från NK. Ätit frukost tillsammans. Sedan gjorde jag köttbullar att ätas senare idag. Dukade till lunch, lagade saftsås och värmde risgrynsgröt som vi intog till lunch. Efter lunch dukat till middag, gjort sallad till middagen bestående av apelsin, grönkål och rödlök samt fått tid till att sätta ihop och dekorera årets pepparkakshus.
Inte särskilt duktig på detta, men nu har vi alla fall ett. Dukat fram glögg med tillbehör framför TV:n och sonen med bonusfamilj kom lagom till Kalle Anka började på TV. Vi bänkade oss alla framför TV:n, tittade på Kalle Anka och hans vänner samt drack glögg. Efter detta hjälptes vi åt att göra klart julmiddagen och duka fram densamma. Vilken vi sedan intog. Då var det dags, det som familjens barn mest sett fram emot, utdelningen av julklappar. Sonen med assistans av de båda barnen delade ut julklapparna. Jag fick ovanligt många julklappar, fler än jag väntat mig. Maken tycker att vi ska resa till Tallinn, fick reseguide och karta, samt en bok av honom. Av dotter och dotterdotter en chokladask, av sonen ett spel, av sonens flickvän pyssel att måla pärlor med mönster av en terrier, av svägerskan en trädgårdsjournal och väninnan A-L en hemvirkad mössa. Ja, många julklappar, blev förstås glad för dem alla. Sedan fikade vi och umgicks en stund. Sedan dags för mig att baka tårtbotten till morgondagens tårta. Jag var därefter ganska trött, gick och la mig redan strax efter tio på kvällen.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela