minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Rulltårtssemla, sopplunch med underhållning av Tina och Gabriella och Konsum i Gustavsberg

Publicerad 2023-02-28 11:32:00 i Allmänt,

Efter frukost idag bakade jag semmelrulltårta. Att stå och baka bullar till semlor i vårt provisoriska kök kände jag inte för. Hade hittat ett recept på semmelrulltårta, vilket jag provbakade och vi åt till fikat i lördags. Var ju fastlagssöndagen dagen efter. Blev nöjd med resultatet varför jag bakade den även idag. Bjöd hantverkarna på dagens bak.
Både god och lätt att baka tycker jag. Vid lunchtid gav vi oss iväg till Kyrkettan där det var dags för sopplunch igen. Lokalen var välfylld, beror förmodligen på dagens gäster, Tina Ahlin och Gabriella Lambert Olsson. Började dock med att vi fick soppa och dagen till ära blev vi bjudna på semla till kaffet/téet. Mycket gott, både soppa och semla. Sedan fick vi lyssna på Tina och Gabriella.
Då det var slut åkte vi och veckohandlade. Hemma packat upp, lagat och ätit middag. På kvällen svek jag föreningen då Gustavsbergs vänner inbjudit till program om Konsums historia i Gustavsberg. Lokalen denna kväll var välfylld och vi fick lyssna till några av dem som varit med när bland annat Domus kom till Gustavsberg. Mycket intressant att få veta mer om kooperationen i Gustavsberg. Fanns även en liten utställning med produkter.
Nuvarande Stora Coops chef var också där och berättade samt bjöd oss på semla. Den var mycket god och välfylld med mandel.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela