minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

På kryss med Cinderella

Publicerad 2019-05-31 06:33:12 i Allmänt,

I onsdagskväll klev maken och jag på Viking line "Cinderella" för en kryssning. Fått presentkort av Viking line med anledning av att jag fyllt jämt, hytt med frukost, som vi utnyttjade vid detta tillfälle och från mina föreningskamrater presentkort som vi använde för att betala middagen ombord för oss två. Alltså kan man tala om gratiskryssning vid detta tillfälle. Tyvärr fick jag ett sms mitt på dagen från Viking line att dansbandet Flamingokvintetten var ersatt med PerHåkans, synd för anledningen till att vi valt just att åka denna kväll var Flamingokvintetten, får dock hoppas på att det inte är något allvarligt. När vi klivit på gick vi till hytten och lämnade vår packning innan vi gick ner till restaurangen och åt en trerättersmiddag. Som alltid vällagat och gott. I trerättersmenyn ingår som efterrätt efterrättsbuffé, vi har ätit denna meny förut med denna gång hade de förbättrat utbudet av efterrätt. Sedan upp till hytten och bytt om till dansskorna. Därefter gick vi till Etage där kryssningens huvudband spelade. Det var också en orkester till där, ThorGörans med Agneta, det var denna orkester som startat kvällen och vi dansade till dem en stund. Inget fel på detta band, men varför eltrumset? Det blir i mina öron inte det riktiga dansbanssoundet, jag hör mycket väl att det är eltrummor som spelas på. När denna orkester slutade för kvällen avlöstes de av Tony Irving. Han hade en liten danstävling som man fick delta i om man ville, maken och jag valde att avstå, tittade på istället. Kunde konstatera att det var många olika stilar på golvet. Därefter spelade PerHåkans upp till dans. Vi dansade till dem en stund men snart blev det trångt på golvet varför vi valde att gå till caféet, där var det också dans, till coverbandet Janssons orkester. De spelade mycket bra och vi dansade en stund till dem. Emellanåt drack vi vatten, god och gratis dryck på båten. Gick sedan tillbaka och lyssnade en stund till PerHåkans och tog en sista dans för kvällen där innan de slutade, då det också hade hunnit bli nytt dygn. Inte en krusning på vattnet och vi kunde sova lugnt och stilla. Då vi vaknat duschat och klätt oss. Därefter serverades det brunch i stora matsalen på båten. Vi hade första sittningen och det var skönt för då var det ganska lugnt. När vi var klara gick vi till taxfreeshopen och handlade, det blev godis, fotkräm och några färgglada sockor. Sedan styrdes stegen återigen till Etage där Tony Irving höll danskurs. Den hade redan börjat så vi missade foxtrotkursen, men vi kunde dock stå bredvid och få lite tips. Därefter var det dags för bugg och vi klev på. Fick för oss lite nya tips att tänka på när det gäller bugg.
Efter detta ännu en stunds dans till ThorGörans innan vi fick upp till hytten, bytte skor och tog på ytterkläderna för att gå ut och titta när vi åkte förbi vårt hus. Kryssningen var slut och vi gick ner till bilen och for hem. Ännu en gång kunde maken och jag konstatera att även om man är borta knappt ett dygn känns en sådan här resa både avkopplande och som om man borta mycket längre.

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela