minatrehus.blogg.se

Handlar om mitt hus på Norra Lagnö, mitt sommarhus i Småland och mitt miniatyrhus i format 1:12 samt livet däremellan.

Valborgsmässoafton 2016

Publicerad 2016-04-30 22:33:38 i Allmänt,

Denna helg befinner vi oss på landet. Vi är även barnvakter så vårt barnbarn är med oss.
 
Efter avklarad frukost for vi in till Mönsterås. Där handlade både maken och jag oss varsitt par jeans, dags att förnya vårgarderoben. Köpte även en liten tårta att fika ikväll. Barnbarnet såg på TV i morse att kungen fyller år idag och då ska det givetvis ätas tårta och vi hinner inte baka själva då dagen är fulltecknad.
 
Åter till stugan där jag lagade pannkakor som vi åt till lunch.
 
Därefter for vi in till Kalmar. Först till våra goda vänner R och R. Skulle bara lämna in en kasse med prylar, prylarna är nya saker som jag städat ut hemifrån och bör kunna användas som lotterivinster, men de ville bjuda på kaffe så vi stannade där en stund och fikade och pratade. Trevligt.
 
Sedan for vi till Skogskyrkogården där vi mötte min bror och hans dotter. Det är hans vecka att ha sin dotter, vilket passar bra att då träffas när vi har vårt barnbarn med. Barn gillar alltid andra barn. Vi gick till våra föräldras grav och satte en bukett blommor. Jag hade i trädgården plockat tre olika sorters påskliljor som jag fyllde ut med några kvistar blåbärsris. Att plantera penséer är inte lönt då de äts upp av de vilda djuren som lever där.
 
Så här vackert blev det i alla fall på graven
När det var gjort åkte vi vidare till Mc Donald´s och åt en tidig middag.
 
Sedan var det dags att åka till Kalmarsundsparken för att se på valborgsmässoelden. Vi trodde det skulle vara mycket bilar så vi åkte och parkerade våra bilar vid centralstationen, men vi hade kunnat parkera närmare. Dock gjorde det ingenting då vi istället fick en vacker promenad genom stadsparken och kunde njuta av alla lökväxter som blommade.
 
Vi kom lagom tills det var dags att tända elden. Svårt att få någon bra bild då det välde upp mycket svart rök. Gjorde ett försök i alla fall:
På vägen tillbaka från brasan till bilen gick vi en annan väg genom stadsparken och där fanns en liten lekpark som barnen lekte i en stund. Vi skildes sedan åt på parkeringsplatsen.
 
Då vi kom åter till sommarhuset ville barnbarnet gå och hälsa på som hon säger "koa". Vi gick över vägen och tittade in i hagen. Där upptäckte vi att det gick en alldeles nyfödd kalv. Hade lite svårt att gå och trillade även kull en gång när vi stod och tittade. Då puffade mamma ko på kalven, varpå han reste sig upp. Visst är han söt:
Nu har vi ätit tårtan, barnbarnet har somnat i soffan, vi ser på TV och jag skriver här. Lungt och avkopplande.
 
 
:

Om

Min profilbild

Mönsteråstjejen Ingela

Kvinna född 1958, gift, 3 barn, 2 barnbarn, 1 bonusbarnbarn. Mitt motto - Lev! Få ut så mycket som möjligt av livet! Dansar gärna bugg och foxtrot när tillfälle ges. Tycker om heminredning, både i stor och liten skala.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela